Slaap expert

Hersteller nummer één: slaap

slaap-expert.

Herstellen en slaap is onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Slaap is het belangrijkste, het is de basis van waaruit je weer verder kunt bouwen aan gezonde prestaties.

Maak daarom serieus werk van je eigen rust en slaap, zorg ervoor dat je regelmatig tijd inbouwt voor herstel. De kunst is jezelf en je herstel centraal te zetten, dat zijn we niet gewend.

 

Je herstelt niet alleen door voldoende te slapen, maar ook door jezelf gedurende de dag de tijd te gunnen om te resetten.

Er zijn altijd wel redenen om een pauze over te slaan of later naar bed te gaan. Neem jezelf serieus en maak jezelf belangrijk: je hoeft niet altijd aan te staan.

Wil je je potentieel maximaal benutten dan moet je ook zorgen dat je het maximale uit je slaap haalt.

9

Je herstelt eerder

9

Je leert sneller

9

Je motoriek verbetert

9

Je verwerkt de gebeurtenissen van de dag

Veel mensen wijzen bij slaapproblemen naar externe oorzaken, zoals werkdruk.

Metaforisch zie ik werkdruk als een lopende band die een tandje harder wordt gezet, tot boven je maximale capaciteit. De werkdruk die veel mensen echter ervaren, is druk zijn in je hoofd omdat dingen niet worden afgesloten. Gebruik daarom de lunchpauze om het werk van die ochtend echt af te sluiten.

Het is verbazingwekkend dat dit paradoxale patroon nog steeds komt bovendrijven: onze schema’s worden steeds drukker en zwaarder, maar het eerste waarop we bezuinigen is voldoende slaap. Terwijl we bij een zwaardere belasting juist méér en beter zouden moeten slapen.

Maximale potentieel

Dus elke keer dat je onvoldoende slaapkwaliteit genereert, gaat dat op lange termijn af van je maximale potentieel. Slaap is een van de dingen die je vrij makkelijk en snel kunt aanpassen zodat je al gauw een betere performance en ook een duurzamere performance kunt bereiken.

We bekijken samen: Waar liggen de kansen?

slaap-expert.
mijn missie is om Nederland te helpen beter te slapen. Ik deel mijn kennis graag met iedereen die meer balans in zijn leven zoekt.

Mensen zijn dan meer ontspannen, hebben meer balans en uiteindelijk krijg je ook een andere maatschappij met meer empathie, minder korte lontjes en mensen die meer voor elkaar overhebben.

Het mooie van mij is dat ik breed inzetbaar ben. Ik weet namelijk hoe het lichaam werkt, maar óók hoe het mentaal en emotioneel werkt. Mensen komen dikwijls bij mij voor slaap, maar ik pak ook altijd het mentaal emotionele erbij. Ik kijk er op een integrale manier naar. We bekijken samen: Waar liggen de kansen? En daar geef ik inzichten in. Ik denk dus dat in individuele trajecten vooral mijn kracht is dat ik alles meeneem.

Wat kan je van mij verwachten?

Ik ben trainer, coach en specialist op het gebied van herstel en mentale weerbaarheid.
$

1. 20+ jaar ervaring

Inmiddels geef ik al vele jaren training op het gebied van slaap. Niet alleen aan sporters, maar ook aan mensen in het bedrijfsleven.

$

2. Persoonsgebonden aanpak

Veel trainingen op dit gebied zijn te gestandaardiseerd en algemeen. Ik werk zelfstandig met een schil van experts die op dezelfde golflengte zitten zodat ik bij elke groep een persoonsgebonden aanpak en eigen taal kan gebruiken.

$

3. Wetenschappelijk onderbouwd

Wat ik doe, is dat ik de literatuur en wetenschappelijke onderzoeken natuurlijk nauwkeurig volg en die vervolgens vertaal naar praktische toepassingen in de sport maar ook daarbuiten.

slaap-expert.

Succes factoren uit de topsport

Conditie, concentratie, vitaliteit en weerbaarheid zijn niet alleen belangrijke thema’s voor sporters, ook in het bedrijfsleven wordt daar volop aandacht aan besteed – vaak in het kader van duurzame inzetbaarheid en goed werkgeverschap.

Bekijk onderstaande video. Hierin vertel ik over het belang van ontspannen tussen prestaties door waardoor je je optimale prestatiestaat bereikt.

Dit geldt zowel voor sporters als op de werkvloer.

"

Publicaties & website Slaap Centraal

Publicaties

Krant van de aarde
“Maak van slaap je topprioriteit”
Interview Pons Jan Vermeer

NL Coach
“Slaap:hersteller nummer één”
Interview Pons Jan Vermeer

Website Slaap Centraal

Monique Schlösser en ik willen je laten kennismaken met de wereld van Slaap Centraal. Aan de hand van 4 werkwoorden: Leven, Lezen, Leren en Luisteren nemen we je interactief mee in onze thema’s. Hierdoor krijg je al een goed beeld en antwoorden op vragen over de mogelijkheden die onze samenwerkingen bieden.
Klik hier voor de website Slaap Centraal

Contact

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem vrijblijvend contact met me op via 06-23755180 of stuur me een bericht.