Pons Jan Vermeer

Over mij

Mijn missie

Energiek, gezond en vitaal Nederland

Tragische gebeurtenis

In 1997/98 heb ik een tragische gebeurtenis meegemaakt: mijn dochter Dante kreeg een hersentumor. Na een periode van anderhalf jaar met operaties, chemokuren en bestralingen overleed zij op bijna 6 jarige leeftijd. Dit was de aanleiding dat ik in een zware periode terecht kwam. Het verlies van mijn dochter veroorzaakte een depressie.

Ik was destijds als nationaal tenniscoach bij de KNLTB (tennisbond) mede verantwoordelijk voor geselecteerd jeugdtennis en nationale teams, mijn lust en mijn leven. Door de depressie was ik op dat moment niet geschikt voor topsport. Ik verloor dus ook mijn baan en ook de relatie met de moeder van Dante ging niet goed. Veel donkerder kon het niet worden.

Ommekeer

Door uiteindelijk mijn kennis die ik vanuit de topsport had op het gebied van herstel ben ik er weer uitgeklommen. Dat is mijn ommekeer geworden, juist door hiermee te leren hoe ik mezelf kon verbeteren met slapen, voeding, beweging en ontspanning.

Door mijn al bestaande kennis uit te breiden met vele opleidingen in- en buiten Nederland op mentaal gebied voor individuen en teams ben ik deze kennis beschikbaar gaan maken voor iedereen die het graag goed wil doen, maar ook in balans wil blijven en voldoende welbevinden wil ervaren.

CYS company

Door deze gebeurtenissen is Cyscompany ontstaan en werk ik alweer 20 jaar in organisaties op het gebied van vitaliteit, teamontwikkeling en leiderschap. En natuurlijk ook op het gebied van mentale weerbaarheid van (top)sporters.

Wat mij typeert in mijn werk

$

Makkelijk aanpassen aan de doelgroep

van werknemer op de werkvloer tot en met raad van bestuur

Vertrouwen creëren

Dat gaat van nature. Ik weet wat mensen echt motiveert of alleen maar tevreden houdt

Veilige omgeving scheppen

waarin mensen kwetsbaar durven zijn met de focus op eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid

Levelen

met verschillende type mensen gemakkelijk verbinding kunnen maken

Door mijn lange ervaring in het vak is het voor mij eenvoudig om in te spelen op wat nodig is. De situatie bepaalt de leerdoelen, elke training of coaching is weer anders terwijl het thema hetzelfde kan blijven. 

Inspireren en inzicht geven

Ik begeleid teams en individuen naar betere prestaties door een integrale aanpak van 3 wezenlijke aspecten:

  • Fysiek
  • Emotioneel 
  • Mentaal 

Door simpele vaardigheden aan te leren worden mensen zelfredzaam en zien ze in dat ze door kleine aanpassingen meer controle krijgen over hun eigen welzijn. 

Dat licht ik toe in onderstaande video. Hierin ga ik in op het belang van rituelen waardoor je prestaties verbeteren.

Dit geldt zowel voor sporters als op de werkvloer.

"

Contact

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem vrijblijvend contact met me op via 06-23755180 of stuur me een bericht.